Laco si chce napraviť chuť po sezóne, teší sa na dobrú partiu

26.03.2013 Námestovo

Námestovo (TASR) - Jeden zo strojcov vlaňajšieho slovenského striebra na hokejových MS Ján Laco nezažil príliš vydarenú sezónu. Po zranení sa len pomaly dostával do formy a navyše jeho Donbass Doneck nesplnil svoj cieľ postúpiť do play off KHL. Skúsený brankár však verí, že si sezónu ešte predĺžil v reprezentačnom drese.
Laco si v lete zlomil kľúčnu kosť a musel pod skalpel. Do bránky Donbassu sa tak postavil až v polovici novembra. "Bola to pre mňa naozaj neštandardná sezóna. Prišlo zranenie a začínal som neskôr. Som ale rád, že keď som sa vrátil, tak som to aspoň nejako nakopol," uviedol.
Tridsaťjedenročného gólmana mrzela aj neúčasť jeho tímu v play off KHL, veď Doneck skončil po základnej časti na deviatej priečke, pričom mu na postup do vyraďovačky chýbalo len pár bodov. Nedarilo sa mu ani v Pohári nádejí, kde vo štvrťfinále podľahol Dinamu Riga 1:3 na zápasy. "Samozrejme, nebolo to ideálne, nie všetky zápasy boli podľa predstáv, ale som rád aj za to, ako to dopadlo," pokračoval.
Chuť si tak prišiel napraviť na úvodný zraz slovenskej reprezentácie, ktorá zavítala netradične na Oravu. "Keďže nemáme žiadny prípravný zápas, tak je to výborné. Už som tu bol, poznám to tu a je tu výborné prostredie. Je to dobrá voľba, ja som ju uvítal. Je dobré, že si prvý týždeň tak nahrubo potrénujeme a znovu sa naštartujeme."
Na šampionát ešte príliš nemyslí, teší ho najmä, že sa stretne so spoluhráčmi. "Na to je ešte príliš skoro. V prvom rade sa tu stretneme dobrá partia a bude dobrá nálada. Chceme hlavne dobre potrénovať." dodal.
 

Vyberte región